Heiii sinä ja oikein lämpimästi tervetuloa Tuulenpolulle!

Minä oon Jenna, 30 vuotta, Lempäälästä. Asun keltaisessa 1930-luvun puutalossa avopuolisoni sekä kanimme ja kolmen koiramme kanssa. Elämässäni alkoi juuri aivan mainio uusi vaihe, sillä jäin tämän kuun alussa vuodeksi opintovapaalle yöhoitajan pestistäni vanhusten asumispalvelussa. Vapaavuoteni agendana on saattaa loppusuoralle työn ohessa aloitetut luontaishoitaja- sekä luonnonvaratuottajaopintoni ja löytää toivottavasti niiden myötä myös uusia työkuvioita. Tämä blogi seuraa mukana unelmieni edistymistä ja jakaa tietoa rakkaimmista kiinnostukseni kohteista eli yrteistä, aromaterapiasta, lähiluontoretkeilystä sekä erilaisista luonnollisista tavoista edistää ja ylläpitää terveyttä.

2018-08-10 0925546889389316792..jpg

2018-07-05 07687487320313363489..jpg

Mutustin jo lapsena kuusenkerkkiä takapihalta ja laitoin ratamonlehteä laastariksi asvaltilla nirhautuneeseen polveen. Olen aina pitänyt luontoa ja sen meille tarjoamia avuja ihan uskomattoman mielenkiintoisina, oli kyse sitten rohtokasveista, villivihanneksista ja marjoista tai metsän tuoksun ja hiljaisuuden vaikutuksesta mielialaan ja verenpaineeseen. Kirjoittaminen taas on ollut mulle pienestä asti erittäin mieluisa ilmaisukeino – äikän aineiden rustailu oli huippua puuhaa ja taisin kirjoittaa esitelmän jos toisenkin myös muiden puolesta. Tuulenpolku on mun tapani yhdistää nuo lempijuttuni, eli kirjoittaminen ja luonto.

Ensimmäisen blogini perustin kahdeksan vuotta sitten ja sen jälkeen erilaisia blogintekeleitä on ehtinyt syntyä ja tulla kuopatuksi jo useampikin. Tätä blogia varten mulla on mielessä kymmeniä postausideoita: Tahdon kirjoittaa esimerkiksi ayurvedasta (eli perinteisestä intialaisesta lääketieteestä), duunihaaveistani, erilaisten eteeristen öljyjen ja yrttivalmisteiden käyttötavoista ja -tarkoituksista, ahdistuneisuudesta ja sen kanssa pärjäämisestä, käyttämästäni luonnonkosmetiikasta ja luontaistuotteista sekä kotiapteekkini vakiorohdoista.

Myös luonnosta ja retkeilystä tulee juttua ja heti tuossa parin viikon päästä lähdenkin Lappiin toista kertaa elämässäni – edellinen kerta oli kaksikymmentä vuotta sitten joten tätä on todella odotettu! Pääasiassa retkeilyni ulottuu kuitenkin lähiseudun luontokohteisiin ja varsinkin sellaisiin, joihin pääsee jalan tai joukkoliikenteen avittamana.

Luontaishoitaja opiskelu opinnot

Olen huomannut, että yhä useammat ovat tänä päivänä kiinnostuneita erilaisista luonnonlääketieteistä ja muista täydentävistä hoitomuodoista, mutta niistä tiedetään kovin vähän eikä netissäkään tunnu olevan liikaa tietoa saatavilla. Tämä sivusto tulee korjaamaan asian! Omien höpinöideni lisäksi täältä voi jatkossa lukea myös eri aloilla toimivien luontaisterapeuttien sekä luontaisterapia-alojen opiskelijoiden haastatteluita, joten blogia seuraamalla pääset tutustumaan paitsi minuun, myös moniin jo valmiisiin alan ammattilaisiin. Tähän mennessä haastateltavikseni on lupautunut jo ainakin fytoterapeutti, kalevalainen jäsenkorjaaja, aromaterapeutti sekä apiterapian opiskelija.

Blogin pääasialliset aihealueet lisätietoineen löytyvät sivuston yläpalkista. (Tosin tämä touhu saattaa hetkenä minä hyvänsä lähteä rönsyilemään ihan hakoteillekin, mutta antakaa se minulle anteeksi.) Yläpalkin sekä haku-toiminnon kautta voit jatkossa helposti etsiä tiettyjä postauksia, jos johonkin asiaan tekee mieli palata vielä uudelleen. Otan myös todella mielelläni vastaan kysymyksiä ja palautetta joko kommenttiboksiin tai sähköpostitse.

Tuulenpolulla on sekä Facebook-sivut että Instagram-tili, joihin molempiin vinkkaan aina kun julkaisen uuden postauksen, joten niitä seuraamalla on helppo pysyä mukana kärryillä. Olen varsin koukuttunut Instan Story-osioon, joten sinnekin ilmaantuu paljon kaikenlaisia juttuja, joista tähdellisimmät tallennan näkyviin myös kohokohtiin. Tähän mennessä sieltä löytyy esimerkiksi pitkä sepostus mäkikuisman rohtokäytöstä sekä yrttitinktuuran valmistamisesta.

Nyt kuulisin todella mieluusti mielipiteitänne ja toiveitanne – toimiiko sivusto laitteellasi moitteetta ja näyttääkö ulkoasu selkeältä? Olisiko sinulla mielessäsi vaikkapa kiintoisa henkilöhaastatteluidea tai jokin yrtti, josta toivoisit minun kirjoittavan? Toivottavasti kommenttiosioon syntyy nyt ja jatkossa vilkasta keskustelua, sana on vapaa!

etusivulle