Aluksi: Kylläpäs ärsyttää kun juttujen otsikot joutuu kirjoittamaan väärin! Blogille valitsemani ulkoasu heittää näköjään rivityksen pilalle, jos otsikon sanoja ei tavuta valmiiksi etusivun postausboksien rajoihin mahtuviksi. Vastaavasti täällä postauksen yllä kirjoitusasu taas näyttää virheelliseltä ainakin tietokoneen näytöltä lukien, pahoittelen!

Terveisiä pohjoisesta! Bussimme starttasi aamukuudelta Parkanosta kohti Enontekiötä. Edessä on viikko Pallastunturin kupeessa Vuontispirtillä majoittuen ja sieltä päiväretkiä tehden. En oikeastaan edes tiedä mitä on ohjelmassa ja se tuntuu aika rentouttavalta – yleensä olen kova aikatauluttamaan ja suunnittelemaan, mutta nyt saan vain mennä porukan mukana sinne minne bussi vie. Täällä takapenkissä on oikein mukava pitää läppäri sylissä pientä reissutoimistoa kanssamatkustajien sukkapuikkojen kilinää kuunnellen. (Note to self: Opettele viimein neulomaan sukat!)

Nyt on yli viisi vuotta siitä, kun aloin vaihtaa kylppärinkaapin sisältöä luonnonkosmetiikkaan. Latvialainen Mádara oli ihan ensimmäisiä merkkejä joihin tutustuin, ja se jäikin heti vakituiseen käyttöön. Tiistaina 28.8. on jälleen puolivuosittaisen alennusmyynnin aika, eli Mádaran tuotevalikoima on vuorokauden ajan tarjolla -40% hintaan. Tässä postauksessa jaan mun vinkit sekä mielipiteet hyviksi ja huonoiksi kokemistani Mádaran tuotteista.

SUOSIKIT

Mulla on tosi kuiva ja herkästi reagoiva iho erityisesti talvisin. Mádaralla on kaksi tuotetta, jotka on pelastaneet kasvoni kiristelyltä ja hilseilyltä jo kolmatta vuotta peräkkäin: SOS Hydra Repair-seerumi sekä Comforting Toner-kasvovesi. Uskon, että ihon on pääasiassa hyvä saada hoitaa itse itseään ja olla ihan omassa rauhassaan, joten en todellakaan harrasta aamuin illoin kasvojen pesua ja tököttien laittamista. Suomen ilmasto on kuitenkin suuren osan vuodesta sen verran haastava, että lisäapuakin kaivataan. Niinpä suihkun jälkeen kastelen kasvot tuolla Mádaran Comforting Tonerilla oikein kunnolla kosteiksi ja levitän sitten nopeasti päälle SOS-seerumin, joka imaisee kasvoveden antaman lisäkosteutuksen sisälle ihoon. Kuvittelin ennen, että kasvovesi on puhdistustuote, mutta nykyään ajattelen sen nimeomaan tärkeänä ellei tärkeimpänä ihon kosteuttajana.

(Noiden kahden jälkeen olen lisännyt vielä SOS-sarjan voidetta, mutta tuo kahden alemman kerroksen combo on selkeästi se kuivan ihon pelastaja, päälle kelpaisi kyllä joku muukin kuin juuri tuo SOS.)

Vakituisena osallisena ostoslistallani on aina myös Mádaran shampoot ja hoitoaineet. Tiedän monia ihmisiä, joilla on aivan ihanat hiukset ja he vannovat juurikin näiden nimeen. Käytän itse edelleen värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, vaikka mulla onkin tällä hetkellä menossa oman värin kasvatusprosessi (jos joku on miettinyt, miksi mun tukka on ihan kamala tällä hetkellä, niin siinä syy! :D)

Noora Shinglerin suunnittelema Pihlaja Daily Defence-vartalovoi miellyttää mua suuresti sekä tuoksunsa että paksun koostumuksensa puolesta. Tämä on ollut pitkään mun lempparituote jalkavoiteeksi,  ja sekoitan siihen aina eteerisiä öljyjä huvituksen ja tarpeen mukaan! Voiteen hinta tuntuu kuitenkin omalle rahapussille melko suolaiselta, joten varsinkin tätä ostan aina vain tuolta alennusmyynnistä, en ikinä normaalihinnalla. Ylipäätään pyrin täydentämään kosmetiikkavarastot aina aletuotteilla, koska luonnonkosmetiikka on monesti melko tyyristä.

EN OSTA UUDESTAAN

SOS-sarjan Hydra Mask-naamio oli aika iso pettymys. Luulin sen olevan superkosteuttava, mutta kasvojeni iho imaisi koko naamion sisäänsä samanlaisella tahdilla kuin se olisi ollut pelkkää kosteusvoidetta, ei jäänyt edes mitään pois pestävää! Vähemmän korppunaamaiselle tyypille tuo voi toki olla tosi hyväkin tuote, kun keveämpi kosteutus on riittävää.

Purifying Foam-kasvojenpuhdistusvaahto on tosi suosittu tuote, mutta mun iholle ehdottomasti liian tuju ja kuivattava. Madaran saippuat ja suihkugeelit taas on aina olleet mun nenääni tosi mitäänsanomattomia. Arvostan tietyissä tuotteissa neutraalia hajua, mutta varsinkin suihkugeeleihin tahdon ihania tuoksuja. Mádaralta testaamani vaihtoehdot ovat olleet siinä mielessä melko pliisuja, eikä koostumuskaan saa minulta kehuja.

KIINNOSTAA

Oil-to-Milk-öljykuorinta kasvoille on saanut paljon kehuja, joten sen ostan ehkä kokeiluun seuraavaksi. Jos joku on tätä testannut, niin kerro ihmeessä mielipiteesi, onko hyvä tuote ja sopiiko kuivalle iholle?

2018-08-25 0643347586547836427..jpg

Ekat porot bongattu Kolarin kohdalla! Läppäri kiinni ja tienreunoja tuijottamaan siis, mukavaa lauantai-iltaa kaikille.

etusivulle