On tosi vaikeaa antaa kattavaa vastausta kun kysytään mihin eteerisiä öljyjä voi käyttää, sillä käyttötapoja, öljyjä ja eri ihmisten erilaisia tarpeita on niin mielettömän paljon. Mulle eteeristen öljyjen hyödyntäminen arjessa on ollut aika jokapäiväistä jo muutaman vuoden, sillä kuten Instagramissakin varoitin, tähän jää koukkuun! Tässä teille siis esimerkiksi yhden viikon päiväkirja – jollain toisella viikolla käytössä voi olla ihan erimoiset setit. Mitään en käytä ”turhaan” vaan valitsen aina tilanteen mukaan mitä kaipaan, vai kaipaanko mitään. Aromaterapian maailma on oikeasti ihan mieletön ja elämää rikastuttava, joten tätä addiktiota suosittelen kyllä ihan kaikille tuoksuista pitäville.

MAANANTAI

 • Aamulla on aikainen herätys ja koulupäivä edessä. Suihkutan virkistävää piparminttuhydrolaattia kasvoille, kaulalle ja niskaan
 • Koulupäivän jälkeen olo on nuutunut. Isossa ryhmässä oleminen tekee olon välillä (usein) tosi ahdistuneeksi. Suihkuttelen nerolihydrolaattia kasvoille ja rintakehälle, rauhoittaa mieltä heti! Tämän hydrolaatin eli kasviveden tuoksu on jotenkin tosi omaperäinen ja vaikea kuvailla. Vaikka se on kukista peräisin, se ei ole makea, vaan ennemminkin hieman yrttinen, vaikkakaan ei niin voimakas.. Ihana kuitenkin! Tätä suihkin illan aikana moneen otteeseen.
 • Nukkumaan mennessä tiputan yöpöydän elefantti-tuoksukivelle tipan laventelia, appelsiinia ja vaniljaa sisältävää tuoksusekoitusta. Tämä on lähes jokailtainen rituaali! Nuo kaikki tuoksut ovat hyvää mieltä tuovia ja laventeli myös rauhoittaa. (Tuoksukivi on siis savesta tehty huokoinen ”kivi”, johon tipautetaan eteeristä öljyä. Siihen ei tarvitse sähköä kuten diffuuseriin tai tulta kuten aromalyhtyyn, joten se on esimerkiksi yöpöydälle tai kylppäriin oikein mainio vaihtoehto.)

TIISTAI

 • Olen ilmeisesti nukkunut jotenkin hölmössä asennossa, sillä aamulla oikea puoli niskasta on ihan jökissä. Päätäkin vähän juilii. Hieron muunmuassa piparminttua sisältävää balsamia ohimoille, kallonpohjaan, niskaan ja hartiaan. Helpottaa nopeasti.
 • Tietokoneella odottaa miljoona hommaa ja päivä kuluu aika tiiviisti sen ääressä. Koneen vieressä olevalle tuoksukivelle päätyy tällä hetkellä useimmiten rosmariinia ja bergamottia sisältävää tuoksusekoitusta, koska se antaa niin hyvin poweria työskentelytehoon ja keskittymiseen. Kesällä lempparini koneella työskentelyn oheen oli viilentävä minttupohjainen sekoitus.
 • Päätän tehostaa vaikutusta kokeilemalla juuri ostamaani rosmariinihydrolaattia. Suihkuttelen sitä reippaasti kasvoille ja totean, etten pidä sen hajusta 😀 Hydrolaatit tuoksuvat usein vähän erilaiselle kuin puhtaat eteeriset öljyt, koska ne ovat se osa kasvivedestä mikä jää jäljelle, kun eteerinen öljy on poistettu.
 • Pyykkikoneen huuhteluainelokeroon lorautan itse tehtyä pyykkietikkaa, joka sisältää eteeristä litsea cubeba-öljyä. Tuoksuu sitruksisen raikkaalle! Kasvi tunnetaan myös nimellä May Chang.
 • Illalla meillä on miehen kanssa romantillismielinen treffi-ilta; pelaamme siis kynttilänvalossa Trivial Pursuitia, kuuntelemme jazzia ja siemailemme brandya (minä) ja viskiä (hän). Diffuuseriinkin päätyy tietenkin romantiikkatuoksuja, eli jasmiinia, ylang ylangia ja santelipuuta.

KESKIVIIKKO

 • Nerolihydrolaattia aamusta iltaan aina kun kävelen jääkaapin ohi. (Hydrolaatit kannattaa säilyttää jääkaapissa.)
 • Saan yhtäkkisen tarmonpuuskan ja päätän viimein siivota keittiön astiakaapit. Ne tuntuvat tunkkaisilta. Sekoitan etikkaan muutaman tipan eteeristä litsea cubebaa, laimennan sitä vedellä ja pyyhin kaapit. Etikanhajun haihduttua kaapit ovat paljon raikkaammat! 81 astiaa lähti kiertoon Facebookin annetaan-ryhmän kautta.
 • Illalla saunaan. Jalkakylpyveteen valkkaan tällä kertaa mandariinin ja appelsiinin eteerisiä öljyjä.  Eteeriset öljyt eivät liukene suoraan veteen, joten imeytän ne ensin ruususuolaan. Totean jälleen kerran, että jalkakylpyjä pitäisi tehdä paljon useammin! Makeat sitrustuoksut on siitä kivoja, että ne ei virkistä liikaa vaan sopivat hyvin myös iltakäyttöön. Sitruuna ja lime on omaan makuun sen verran kirpsakoita ja piristäviä, että niitä käytän mieluummin päiväsaikaan.
 • Kylvyn jälkeen voitelen jalat muunmuassa cajeputia ja niaoulia sisältävällä balsamilla, joka tehostaa vastustuskykyä nyt flunssapöpöjen jyllätessä ympärillä. Parempi koittaa torjua flunssaa etukäteen, kuin yrittää hoitaa oloa sen jo iskettyä!
 • Nukkumaan mennessä perinteinen hyvän unen rituaalini: Yöpöydän elefantti-tuoksukivelle laventelia, appelsiinia ja vaniljaa sisältävää tuoksusekoitusta. Lisään vielä yhden ekstra-tipan laventelia.

TORSTAI

 • Aamulla kaikki menee vähän päin persettä. Huomaan varanneeni ajan poliisilaitokselle uusien henkkareiden hakemista varten vasta ensi viikon torstaille enkä täksi päiväksi, panikoin vähän koska pankki-asioita ei voi hoitaa ilman henkkareita ja niillä on kiire, koira yrittää kuolata posteljoonin kuoliaaksi ja to do-listalla on edelleen miljoona asiaa, jotka olisi pitänyt tähän mennessä jo hoitaa. Kaikki tämä ennen aamukahvia. Nerolisuihketta siis kuluu jälleen.
 • Asiat järjestyvät: Saan henkkarit, kauppakeskuksessa asioiden hoitaminen sujuu ilman paniikkioireilua ja aamuinen MÄÄENJAKSA-fiilis kaikkoaa. Pullotan kesällä uuttumaan laittamani yrttitinktuurat ja hoidan muitakin keskeneräisiä asioita. Diffuuseri pöhisee appelsiinia, limeä, bergamottia ja sitruunaa sisältävää sekoitusta korostamaan hyvää boogieta.
2018-09-07 083094201437302869096..jpg

Neroli- eli appelsiininkukkahydrolaatti on käytössä päivittäin useaan kertaan.

PERJANTAI

 • Aikainen herätys ja liian vähän unta. Piparminttuhydrolaatti it is!
 • Entiseen kotikylään pankkiasioita hoitamaan ja samalla sukulaisia tapaamaan. Otan mukaan kassillisen öljyjä ja hydrolaatteja, joita esittelen heille. Nuuhkittuani kaikki purkit moneen kertaan monen eri ihmisen kanssa läpi tajuan, etten haista enää yhtään mitään. Nenä turtuu!
 • Kotona nukkumaan mennessä tipautan jälleen yöpöydän elefantti-tuoksukivelle laventelia, appelsiinia ja vaniljaa sisältävää tuoksusekoitusta.

LAUANTAI

 • Suihkussa käydessä pesen hiukseni rosmariinia sisältävällä shampoolla. Rosmariinin vaikutusta muistiin on tutkittu esimerkiksi Japanissa eräässä vanhainkodissa, jossa sen käytön todettiin parantavan alzheimer-potilaiden muistitestissä pärjäämistä!
 • Tiedossa koulupäivä: Aromaterapian opiskelua Frantsilassa. Koulupäivän aikana käydään läpi erilaisia eteerisiä öljyjä. Yksi niistä on mulle aiemmin melko tuntematon sypressi, jota suositellaan esimerkiksi suonikohjuihin. Suonikohjujen hoitovinkkejä multa onkin kyselty.
 • Harjoitellaan aromaneuvontaa ja opiskelutoveri tekee mulle piristävän tuoksusekoituksen, jossa on sypressin kaverina sitruunaa. Erittäin toimiva yhdistelmä, täytyy muistaa! Saan myös Virpiltä todistuksen yrttineuvojaksi valmistumisesta, jee! Opintopisteiden kasaamisessa olikin aikamoinen duuni. Kippistämme tälle ja toisellekin juhlan aiheelle kotona kuohuviinillä.
 • Mulla on jo pitkään ollut vaivana kipuileva alaselkä + oikea jalka, erityisesti pohje ja takareisi. Oon hoidattanut näitä akupunktiossa ja kalevalaisessa jäsenkorjauksessa. (Lääkäri ei osannut tarjota muuta kuin särkylääkettä.) Kipu äityy aina jos joudun istumaan kauan ja tänään tuli istuttua sekä pari tuntia autossa että koko päivä koulussa. Sattuu! Hieron jalan jälleen arnikaa, frankinsensia ja mäkikuismaa sisältävällä kipubalsamilla.

SUNNUNTAI

 • Aamulla skumppa tuntuu ohimoissa, mutta piparminttuhydrolaatti ja piparminttua sisältävä balsami vievät juilimisen mennessään.
 • Käydään päiväsaunassa. Löylytuoksuksi mäntyä, kuusta ja saksanpihtaa sisältävä aivan mahtava eteeristen öljyjen sekoitus. Tämän lisäksi suosikkejani saunassa ovat puhdas mänty, appelsiini ja eukalyptus.
 • Saunan jälkeen viilennyn piparminttuhydrolaattia suihkimalla.
 • Keitän itselleni litran vihreää teetä (no enkä keitä, mies sen keitti) ja istun sohvalle epäergonomiseen asentoon kirjoittamaan tätä postausta. Tuoksukivessä jälleen rosmariini ja bergamotti.

2018-08-13 016838254098696668643..jpg

Eteerisiä öljyjä löytyy todella monelta eri merkiltä ja laadullisesti aivan laidasta laitaan.  Itse käytän eniten Frantsilan, Taoasiksen ja feelingin tuotteita, mutta varmasti monilta muiltakin löytyy tosi hyviä. Lopulta kuitenkin jokaisen oma nenä päättää, mitkä tuotteet miltäkin merkiltä miellyttävät eniten!

feeling-tuotteita ja henkilökohtaista aromaneuvontaa saat halutessasi laittamalla mulle sähköpostia tai viestiä InstagramissaHUOM: Eteerisiä öljyjä ei käytetä iholle laimentamattomina eikä niitä käytetä sisäisesti esimerkiksi juomaveden seassa. Lapsille, herkille ihmisille ja vanhuksille on omat öljynsä ja annostelunsa. Raskaus, erityisen korkea tai alhainen verenpaine, astma, epilepsia, verenohennuslääkitys ja monet muut sairaudet sekä lääkitykset voivat olla esteenä tiettyjen öljyjen käytölle.

Haluaisittekos muuten lukea samanlaisen postauksen myös käyttämistäni fytoterapiaan liittyvistä tuotteista?

Otsikossa mainitaan vain eteeriset öljyt,

mutta kirjoitin tähän myös muut käyttämäni

aromaterapiaan liittyvät tuotteet

etusivulle