TUOKSUILLA PIRISTYSTÄ SEKSIELÄMÄÄN (TUOKSUVA KAAMOSKALENTERI 1)

Joulukuussa aukeilee kalenterinluukkuja joka suunnassa, mutta minä olen sitä mieltä, että marraskuussa jos joskus kaivataan kivoja yllätyksiä. Niinpä tämä postaus aloittaa viisiosaisen Tuoksuvan Kaamoskalenterin! Jokaisen luukun takaa aukeaa uusi teema ja arvonta. Seuraamalla Tuulenpolkua sekä Facebookissa että Instagramissa et varmasti missaa yhtäkään suorastaan huikaisevan jännittävää arvontaa!

Tuoksuvan Kaamoskalenterin ensimmäinen luukku avaa oven makuuhuoneeseen. Ou mai! Minulta pyydettiin jo aikoja sitten postausta aiheena aromaterapia ja seksi. Pahoittelut viivästymisestä, mutta tässä se nyt on.

Linkit vievät feeling.fi-sivustolle ja ohje tuotteiden tilaamiseen löytyy täältä, mutta postauksen neuvot toimivat totta kai myös muiden laadukkaiden merkkien tuotteilla.

Afridisoivina pidetyt eteeriset öljyt

Tälle listalle pääsevät useimmiten kallisarvoiset, viettelevät ja eroottiset kukkaistuoksut kuten ruusu, jasmiini ja ylang ylang sekä Suomessa vähemmän tunnetut champaka, cistrose ja frangipani. Kaikki nämä tuoksut ovat hyvin feminiinisiä ja myös erittäin käytettyjä parfyymien valmistuksessa. Maskuliinisempia tuoksuja edustavat esimerkiksi patsuli, vetiver, kuuset, männyt, atlasseetri ja santelipuu. Samat tuoksut ovat olleet käytössä vuosituhansien ajan. Symboliikka on tässä ilmiselvää: Naisten tuoksut ovat usein peräisin kauniista, herkistä kukkasista ja miesten jylhästi pystyssä sojottavista puista, mutta jokainen voi tietenkin tuntea tuoksun kuin tuoksun kiihottavaksi omassa tai kumppanin käytössä riippumatta siitä, miksi sukupuolensa kokee.

Eteeristen öljyjen kemiaa tuntemalla on kuitenkin helppo ymmärtää miksi tiettyjä tuoksuja on valittu tiettyihin käyttötarkoituksiin jo ennen kuin niiden rakennetta on osattu tieteellisesti tutkia. Oikein valittujen tuoksujen avulla voi herätellä haluja, nostattaa toisen tai omaa itsetuntoa ja rentouttaa tai piristää tunnelmaa. Esimerkiksi jasmiiniöljyn koostumuksesta jopa 50% voi olla rentouttavasti vaikuttavia estereitä. Ja maistuuko seksi jos stressikäyrä on niin korkealla, ettei päässä pyöri mitään muuta kuin työasiat tai loputon to do-lista? Rentoutusta kaipaaville ja jännittäjille juuri jasmiinintuoksu voi siis olla oikein mainio apu ajatusten virittämiseksi oikealle taajuudelle. Runsaasti monoterpeeneitä sisältävät öljyt kuten mänty taas voivat olla meille hyödyksi mieltä piristävällä ja puhtia antavalla vaikutuksellaan. Inkivääristä ja kardemummasta taas saadaan lämmittävä, verenkiertoa tehostava vaikutus hieronnassa sopivaan pohjaöljyyn sekoitettuna.

Oli öljyn kemiallinen kaava millainen tahansa, ei tuoksu tietenkään saa ketään innostumaan jos se ei omaa nenää miellytä. Mun omaan nenään moni näistä huumaavista ’seksituoksuista’ on myös yksinään aivan liian vahva. Puhdasta öljyä käsitellessä annostelun kanssa pitää olla todella tarkka, jottei viettelevän tunnelman sijaan tule vahingossa hankkineeksi päänsärkyä. Muista – eteeristen öljyjen kanssa vähemmän on enemmän! Oikein valittuna ja käytettynä ne ovat kuitenkin todella kiva tapa lisätä aistikkuutta ja vaihtelua seksielämään. Erityisen helppoa tämä on valmiiden tuotteiden kanssa, jolloin ei tarvitse alkaa laskemaan laimennoslaskuja ja sekoittelemaan eteerisiä öljyjä pohjaöljyihin kesken illan.

2018-11-09 126902390883445899435..jpg
Amor-tuoksusekoitus ja ruusu-tuoksukivi

Helppoja tapoja hyödyntää tuoksuja makuukamarifiiliksiin

Hierontaöljyt: Aisteja herättelevään hierontaan voi valita tarpeen mukaan esimerkiksi piristävän sitruunaa, piparminttua ja rosmariinia sisältävän öljyn tai rentouttavan ylang ylangia ja jasmiinia tuoksuvan, hermoja rauhoittavan sekoituksen. Ja tottakai myös ruusuntuoksuinen hieronta on aikamoista luksusta. Huomaa, että kyseessä ei ole pakko olla tunnin pituinen kokovartalohieronta! Jo parin minuutin hartia- tai jalkahieronta tekee ololle ihmeitä ja lisää läheisyyttä. Viisi minuuttia ilman älypuhelimia, toiselle jakamatonta huomiota antaen, on nykyihmisille yllättävän pitkä aika.

Myös hajustamattomalla öljyllä tehty hieronta on aivan ihana hellyydenosoitus! Jos käytössä esimerkiksi on jo jokin huonetuoksu, ei hajuaistia kannata turruttaa ottamalla samaan aikaan käyttöön myös tuoksuvaa hierontaöljyä. Ylipäätään kaikkia aromaterapian keinoja tulee aina käyttää vaihdellen, eikä kaikkea päivittäin ja yhtäaikaa.

Tuoksusekoitukset huoneilman tuoksutukseen: Eteerisistä öljyistä valmiiksi sekoiteltu seos on itse monesta pullosta mixailua huomattavasti helpompi vaihtoehto. Eroottiseen tunnelmaan voi saatella esimerkiksi lämmintunnelmainen sitruksia, vaniljaa ja ruusua sisältävä tuoksu tai huumaava muunmuassa ylang ylangista ja santelipuusta tehty sekoitus. Erityisen rentouttava yhdistelmä sisältää esimerkiksi jasmiinia ja mandariinia.

Tuoksusta voi nauttia tipauttamalla sitä muutaman tipan tuoksukivelle tai –lyhtyyn. Kumpainenkin on helppo sijoittaa niin ettei tuoksu leijaile nenään liikaa vaan juuri sopivasti. Tuoksukiven hyvä puoli on sen turvallisuus – et tarvitse sähköä etkä tulta.

Hydrolaatit: Ruusu on ehkä maailmanlaajuisesti kaikkein eniten romantiikkaan yhdistetty kukka. Ruusuhydrolaattia huoneeseen ja iholle suihkimalla saa nopeasti herkän tuoksun aikaan vaikka kukkakimppu olisikin unohtunut kauppaan. Oi ja kuulin aromakurssilla aivan ihanan vinkin miten tehdä kuohuvasta juhlahetkestä vielä juhlaisampi: lisää skumppalasiin myös yksi suihkaus puhdasta ruusuhydrolaattia! Jos hydrolaatit eli kasvivedet eivät ole sinulle vielä tuttuja, lue niistä enemmän tästä postauksesta.

Kylpyhetkeen: Jos olet niin kadehdittavan onnekas että sinulla on kylpyamme, voit lisätä hemmottelevaan lämpimään veteen myös kutsuvasti tuoksuvia kylpyöljyjä. Me surkeat ammeettomat tyydymme pelkkiin jalkakylpyihin, mutta sellaisenkin valmistaminen toiselle esimerkiksi synkän sadepäivän iltana on melkoisen herttainen ja huomioiva ele! Puhdas eteerinen öljyhän ei liukene suoraan veteen, vaan se pitää olla sekoitettuna esimerkiksi tuollaisessa valmiissa kylpyöljyssä, suolassa tai muussa sopivassa emulgaattorissa. Ja tottahan kukkaistuoksuisen jalkahieronnan ja – kylvyn voi tarjota myös ihan vain itselleen.

Syksyllä ja talvella iho huutaa usein lisäkosteutusta peseytymisen jälkeen. Frangipanin kukkien ja jasmiinin viettelevää tuoksua yhdistettynä piristäviin greippiin ja mandariiniin voi hyödyntää niin yhteisessä suihkuhetkessä kuin tuoksuvana body lotioninakin. Hierontaan sopivat öljyt sopii myös ihon hoitoon – pyydä tietenkin kumppanilta apua niiden levittämiseen. Jasmiinia ja nerolia sisältävä vartalovoi jättää iholle ihanan tuoksun. Mulle tulee jasmin sambac-öljystä aina mieleen syreenien tuoksu! Aika omiaan näin marraskuussa piristämään mieltä.

ARVONTA

Tuoksuvan Kaamoskalenterin ykkösluukusta löytyy huumaavan makea ja viettelevä ylang ylangia, jasmiinia ja mandariinia sisältävä tuoksusekoitus. Osallistu arvontaan kommentoimalla tätä postausta! Voit esimerkiksi kertoa lempituoksusi, viettelyvinkkisi tai kysyä lisätietoja. Muistathan jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (osoite näkyy vain minulle) jotta voin ilmoittaa sinulle mahdollisesta voitosta. Arvonta suoritetaan perjantaina 16.11.

Onnea arvontaan!

Lue myös:

Miksi ja miten käytän eteerisiä öljyjä?

Tunnetko jo hydrolaatit eli kasvivedet?

DIY: Pyykkietikka

Seuraatko jo Tuulenpolkua Facebookissa ja Instagramissa?

etusivulle

35 Comments

 1. Kersti

  Osallistun.
  Olen käyttänyt erilaisia tuoksuja yhdessä ja yksin niin hierontaöljyissä,kasvohoidoissa kuin tuoksulampuissa mutta myöskin sitruuna, apelsiini kotisiivouksessa. Lempparit on ruusu, appelsiini, sitruuna, mandariini ja jasmiinia hieman joukkoon 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. emerendia

  Juuri tilasin feelingin pari eri ruusua ja toisen aion antaakin puolisolleni joululahjaksi❤️💞✨ Toisen käytön itseni rakkauden vahvistamiseen. Rakastan eri eteerisiä ja joka tilanteessa sekä hetkessä on oma erikoistuoksunsa 💜

  Liked by 1 henkilö

 3. Elina

  Pienlapsiarjen keskellä on arki ja rutiinit tulleet keskeisimmäksi ja kaikki pyörii lasten ympärillä. Miehen kanssa selvästi vielä vain pyörietetään palettia ja toinen jäänyt huomattavasti vähemmälle huomiolle. Libidon nostattamiseen kaikki apu vastaan!

  Liked by 1 henkilö

 4. Susanna Maria

  Tällä hetkellä lempituoksuni eteerisissä öljyissä on ehdottomasti lime, se on ihanan raikas ja piristävä kaiken tämän pimeyden ja harmauden keskellä. ”Romanttisissa tuoksuissa” jasmiini on ollut pitkään lemppari. Sulla on ihana ja tosi mielenkiintoinen blogi ja instatili, kiva kun aloit seuraamaan minua niin minäkin löysin sinut! 🌸✨

  Liked by 1 henkilö

 5. Hanna

  Osallistun! Mun lemppari pyykkietikassa on jasmiini, mutta muuten en ole vielä päässyt tutustumaan eteerisiin öljyihin vaikka kiinnostaa sun ig-storyn perusteella paljon! Ja mä itse asiassa toivoin tätä seksipostausta, kiitos siitä! 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.