Onnistuin vilustuttamaan itseni uuden vuoden tohinoissa, joten tässä kohtaa onkin oikein mukavaa julkaista postaus, jossa pääasiallisen puheenvuoron saa luovuttaa muille, keskittyen itse juomaan inkivääriteetä. Olen toiminut aromaneuvojana nyt puolisen vuotta ja vaikka feelingin edustajana suosittelen tottakai ensisijaisesti heidän tuotteitaan, toimivat kaikki henkilökohtaisesti tai täällä blogissa antamani neuvot myös muiden laadukkaiden firmojen aromaterapeuttisilla tuotteilla. Omien suositusteni lisäksi haluan saada tänne näkyviin myös ihan aitoja asiakaskokemuksia, joten pyysin kolmea jo useampaa tuotetta kokeillutta asiakastani kirjoittamaan palautteensa myös teidän nähtävillenne.

Henkilökohtainen neuvonta on erityisen tärkeää siksi, että kaikesta ei vain voi kirjoittaa yleispäteviä ohjeita tuoteselosteen, kirjan tai blogipostauksen muotoon. Jokaisen asiakkaan kohdalla pitää miettiä juuri hänen elämäntilanteensa, perussairautensa ja muut öljyjen tai muiden tuotteiden valintaan vaikuttavat seikat. En myöskään tahdo myydä kellekään turhia purkkeja nurkkiin pyörimään, joten oikeasti käyttöön jäävä tuotemuotokin (suihke, voide, huonetuoksu, roll on, inhalointipuikko..) on tärkeää miettiä yksilöllisesti. Monesti suosittelen lisäksi fytoterapeuttisia tuotteita tai eri terapia-alojen ammattilaisten palveluita sekä pohdin asioita myös ayurvedan kautta, sillä vaikka aromaterapia on oma suurin rakkauteni, ei se tietenkään ole yksi ja ainoa tie onneen.

Aromaterapiaa tai muitakaan luontaishoitoja ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärikäyntejä tai vastustamaan terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita. Usein aromaneuvonnasta ja luontaistuotteista kuitenkin löytyy uutta ja erilaista tukea varsinkin silloin, kun asiakas kaipaisi joko lempeämpiä lähestymistapoja tai tuntee jo kokeilleensa kaiken, mitä lääkäreillä on tarjota. Turvallinen ja asiallinen yhteistyö eri alojen ammattilaisten kesken onkin kaiken ydin. Mielestäni on hienoa ja tärkeää, että jokaisella meistä on vapaus valita, miten tahtoo itseään hoitaa ja kenen palveluita käyttää.

20190103_152707_0001.png

Sanna, 33, viestintäsuunnittelija, Vantaa

”Otin Tuulenpolun Jennaan yhteyttä, koska halusin tutustua aromaterapiaan. Kaipasin erityisesti apua migreenin ehkäisyyn ja migreenioireiden hoitoon. Pyysin Jennalta myös neuvoja aromaterapeuttisen käsiapteekin kokoamiseen.

Jenna vastasi kysymyksiini nopeasti ja kattavasti. Hän ei tuputtanut mitään tuotteita, vaan lähinnä esitteli eri vaihtoehtoja ja kertoi niiden vaikutustavoista. Jenna kertoi myös todella paljon siitä, mihin kaikkeen muuhunkin kuin ensisijaiseen vaivaani kyseistä tuotetta voi käyttää. Näin ollen sain parhaan hyödyn irti tilaamistani feeling-tuotteista sekä erinomaisen yleiskuvan aromaterapian työkalupakista.

Päädyin ensimmäisellä kerralla tilaamaan muutamia eteerisiä öljyjä, hydrolaatteja ja balsameita sekä tuoksukiviä ja roll on -pulloja. Kaikki tuotteet ovat ylittäneet mennen tullen odotukseni niin laadullaan kuin monikäyttöisyydellään. Olen yleensä hajusteherkkä, mutta feeling-tuotteet ovat olleet luonnollisen ja miellyttävän tuntuisia. Aromaterapiasta onkin tullut erottamaton osa arkeani.

Käytän feeling-tuotteita kaikenlaisiin vaivoihin, kuten lihasjumeihin, ihonhoitoon, pahoinvointiin ja päänsärkyyn. Migreenin hoidossa aromaterapia on auttanut erityisesti lihasjännityksen ja stressitasojen hillitsemisessä, mikä on vähentänyt merkittävästi migreenikohtauksiani. Aromaterapiasta olen löytänyt apua myös muun muassa ahdistukseen, kaamosväsymykseen ja PMS-oireiluun. Yöunet ovat olleet syviä ja luonnollisia sen jälkeen, kun olen alkanut tiputella öljytippoja tuoksukivelle ennen nukkumaanmenoa. Mieheni on löytänyt aromaterapiasta avun muun muassa toistuviin yläselkävaivoihinsa ja unettomuuteensa.

Aromaterapian myötä farmaseuttisten tuotteiden käyttö on kotitaloudessamme romahtanut. Ensimmäisen tilaukseni jälkeen Jenna on aina vastannut kysymyksiini välittömästi ja antanut lisävinkkejä ostamieni tuotteiden käyttöön. Hänen some-tilinsä ja nettisivunsa ovat oikeita aarreaittoja. Arvostan sitä, että Jenna ei koskaan myymällä myy tuotteita. Sen sijaan hän kertoo omista kokemuksistaan feeling-tuotteiden käyttäjänä sekä perustelee tuotteiden hyötyjä ja käyttötapoja yksityiskohtaisesti luontaishoitajan koulutuksestaan käsin. Siksi Jennan aromaterapianeuvonnasta syntyy ammattitaitoinen ja asialleen omistautunut kuva. Luotan sataprosenttisesti Jennan apuun.

Ainoa miinus tässä kaikessa on se, että aromaterapiaan jää välittömästi koukkuun. En tiedä, miten aiemmin selvisin arjessani ilman aromaterapiaa. Haluan koko ajan oppia lisää ja kokeilla uusia tuotteita. Onneksi Jennalla on lehmän hermot, ja hän antaa minun pommittaa itseään kaikenlaisilla kysymyksillä ja oivalluksilla. Hänen aito intonsa ja mielenkiintonsa aromaterapiaan on tarttunut myös minuun.”

Elli, 29, taideteollisuuden artesaani-opiskelija, Tampere

”Minulla on ollut monia vuosia ihottumaa lähinnä käsissä ja pään alueella. En ikinä ole saanut tarkkaa diagnoosia, mutta lääkärit ovat epäilleet mm. allergiaa, stressiä, psoriasista tai ihan vaan “muuta ihottumaa” jota olen hoitanut kortisonilla. Käteni olivat melko pahassa kunnossa taas loppuvuonna, joten Jenna suositteli minulle kokeiltavaksi ensiapuvoidetta eli Erste Hilfe-Balsamia. Voide auttoi heti kutinaan etten raapinut enempää ja noin viikon päivittäisen käytön jälkeen kädet olivat kokonaan rauhoittuneet ja haavat parantuneet. Sain myös keittiöhommissa palovamman käteeni ja voide auttoi siitä aiheutuneeseen kipuun ja kirvelyyn.

Kiina-balsamia olen käyttänyt päänsärkyihin ja matkapahoinvointiin. Särky tulee usein koulussa, kun on pitkä teoriapäivä sisätiloissa. Hieron balsamia kipukohtaan ja särky alkaa helpottamaan hyvin nopeasti. Kulkiessani bussilla kouluun kärsin matkapahoinvoinnista varsinkin ruuhka-aikaan kun bussit pysähtelee ja ihmisiä on paljon. Heti kuin huomaan, että alkaa tulla paha olo, hieron kiina-balsamia hiusrajaan tai niskaan niin olo helpottuu. Tämä balsami on aina mukana käsilaukussa.

Ruusu-balsamia käytän usein parfyyminä eli pikkuisen kaulalle tai korvan taakse, koska tuoksu on aivan ihana. Kesäaikaan olen käyttänyt sitä ihan päivävoiteena, koska se on mukavan kevyt ja myös ihon epätasaista väriä ja punakkuutta tasoittava.”

Ida, 29, viittomakielen ohjaaja, Turun seutu (blogi: Näissä Neliöissä)

”Tutustuin Jennaan alunperin täällä WordPressin puolella ja siirryin sitten seuraamaan häntä myös Instagramissa. Ensin kyselin Jennalta vähän aromaterapiasta ja pian olinkin saanut apua niin migreeniin, ahdistuneisuushäiriöön, kuin kuukautisten mukanaan tuomiin iloihinkin. Sen lisäksi sain tietää oman ayurvedisen doshani. Ja minähän olen melkoisen selvästi tulinen pitta, minkä kautta ymmärsin muutamaa omaa juttuani paremmin. Ei ihme, että kesähelteet eivät sovi minulle!

Jennan neuvojen mukaan tilasin itselleni lopulta kasan erilaisia teelaatuja ja feelingilta minulle sopivia tuotteita. Niin ja tietysti halusin Jennan tekevän minulle ihan ikioman tuoksu-roll oninkin!

Mitä sitten olen feelingilta tilannut?

– No tietysti hydrolaatteja! Helppokäyttöisiä, ihania ja myös lapsille sopivia. Itseltäni löytyy neroli- (minun ja lasten lemppari), laventeli- (aivan ihana nukkumaan mennessä), sekä piparminttuhydrolaatti (piristää ihanasti, jos alkaa vauhti hiipua iltapäivästä!)

China balsamia, josta on apua päänsäryssä/migreenissä, sekä kipeiden hartioiden hoidossa.

Huulibalsamia, tietysti, koska olen jonkin sortin huulirasva-addikti.

Free Mind-roll on, joka on auttanut mm. migreenipahoinvoinnissa ja myös ahdistuksessa! Monesti kun paniikin hiipiessä alan kärsiä huonosta olosta, on tästä ollut apua.

Käsibalsamiakin kokeilin, sen lämmittävän vaikutuksen takia, mutta olen niin syväjäässä, ettei siitä ollut apua. Hah! Sen sijaan olen lämmitellyt munuaispisteitä kauratossuillani. Tämäkin Jennan neuvosta!

Suosittelen ehdottomasti kääntymään Jennan puoleen jos luontaistuotteet ja aromaterapia kiinnostavat. Jenna neuvoo ja vastailee aina, eikä tuputa mitään. Sen lisäksi hän on myös mitä ihanin ja aidoin tyyppi, jonka insta kannattaa pistää ehdottomasti seurantaan!”

2019-01-03 063424194059079912837..jpg

Lämpimät kiitokset vielä Sanna, Elli ja Ida!

Lue myös:

Tuoksuilla piristystä seksielämään

Kotiapteekkini yrtit & öljyt

 

Seuraatko jo blogia Instagramissa ja Facebookissa?

Ohjeet feeling-tuotteiden tilaamiseen löydät täältä

Sähköpostiosoitteeni neuvojen kysymiseksi löydät täältä

etusivulle