3 + 2 VINKKIÄ LUONTAISTUOTTEISTA KOIRILLE

Useat ihmisille sopivat luontaistuotteet ovat oivia myös lemmikkien käyttöön. Tässä postauksessa kerron kolmesta meillä (kolmen hyvin erilaisen koiran perheessä) eniten käytetystä ja loistavaksi todetusta tuotteesta, sekä kahdesta ystävien vinkkaamasta jutusta.

Näitä vinkkejä ei ole tietenkään tarkoitettu korvaamaan eläinlääkärin neuvoja, vaan tarvittaessa on aina käännyttävä asiantuntijan puoleen.

2019-01-20 034162440057907494302..jpg

1. Psyllium mahavaivoihin

Psylliumjauhe on ollut meillä käytössä vasta kaksi viikkoa ja se on osoittanut tehonsa jo siinä ajassa. Ranskanbulldogillamme Tessalla on rodulleen valitettavan tyypillisesti herkkä maha. Sopivan ruoan löytämisessä meni pitkään ja silti maha on välillä hyvin löysällä ja ilmavaivoja riittää. Jossain kohtaa tuli mieleeni, että työpaikoillani (vanhustyö) käytetään psylliumia juuri tällaisissa ongelmissa. Psyllium on ratamokasvin siementä, joka limottuu nesteeseen sekoitettuna kiisselimäiseksi. Tämän lisääminen ruokaan kiinteyttää suoliston sisältöä ja vähentää samalla myös kaasun muodostumista. Tessalla toimi juuri kuten odotin, mikä on oikein ihanaa etenkin koiralle itselleen, mutta myös hajuhaitoista kärsineille kanssaeläjille.

Tykkään Puhdistamon psylliumista koska se on jauhemaista eikä rouhemaista kuten vaikkapa apteekissa ihmisille myytävä Vi-Siblin. Siinä ei myöskään ole seassa mitään makeutusaineita tai muuta ylimääräistä. Tessa on aina ollut ruoan perään, mutta nyt se tekee suorastaan naurettavia onnenloikkia nähdessään, että ruoan kanssa on tarjolla myös kiisseliä.

2019-01-20 031785129842189387346..jpg

2. Kookosöljy hotspotteihin ja kuivalle iholle

Newfoundlandinkoiramme Ruska rakastaa rodulleen tyypillisesti uimista. Ongelmaksi on kuitenkin muodostuneet järviveden ja paksun turkin yhdistelmästä syntyneet hotspotit. Heti ensimmäisen kerran spotin silloin vielä pentuikäisellä Ruskalla huomattuani, päätin kokeilla ennen eläinlääkäriin menoa kookosöljyä, sillä se on parantanut ihmisilläkin niin monia iho-ongelmia. Leikkasin karvat spotin ympäriltä pois, jotta iho saa happea ja levitin ärtyneelle alueelle kookosöljyä pari kertaa päivässä. Spotti lähti heti selkeästi paranemaan, joten eläinlääkäriin ei ollut tarvetta mennä, ja näin olemme toimineet nyt yli seitsemän vuoden ajan tarpeen vaatiessa. Yhtäkäään antibioottivoidetta ei ole tarvinnut hakea, kun vain muistaa uimakaudella tutkia koiran ihoa tavallista tarkemmin.

Kookosöljyllä ollaan hoidettu myös muita koirien pieniä haavoja tai nirhaumia, kuivia anturoita sekä korvanlehtiä. Koiramme myös rakastavat kookosöljyn makua, joten erityisesti talvipakkasilla sitä on lisätty ruoankin sekaan tuomaan kosteutusta koirien iholle myös sisäkautta.

3. Ruusuhydrolaatti silmien & naamaryppyjen putsaukseen

Hydrolaatit eli kasvivedet ovat niin hellävaraisia, että niitä voi käyttää myös koirille. Sekarotuisella Sandy-vanhuksellamme on aina ollut hiukan vuotamiseen taipuvat silmät, joten niitä täytyy putsailla säännöllisesti, samoin kuin bulldoggimme naamaruttuja. Ruusuhydrolaatti on tähän ihan loistava tuote, ja samaa suihketta voi käyttää myös itselle moneen eri tarkoitukseen. Ruusuhydrolaatti sopii erityisen hyvin kuivalle, kutiavalle, tulehtumiseen sekä ärtymiseen taipuvaiselle ja herkälle iholle. Tällä kostutetuista hauteista tykkäävät myös ihmisten kuivat silmät. Käytettävän hydrolaatin tulee olla lisäaineeton ja alkoholiton, eli täysin puhdas kasvivesi.

Voit lukea lisää hydrolaateista täältä. Itävaltalaisen feelingin puhtaiden hydrolaattien tilaamiseen löydät ohjeet täältä.

2019-01-20 03672850709351412904..jpg

+1 Hunajaa ja eteerisiä öljyjä sisältävä voide haavoihin ja ihorikkoihin

Vetramil-voide ei oo mulle itelleni tuttu, mutta tätä on kehunut moni lemmikkejä omistava kaveri ja myös eläinlääkärit. Voide on ollut toimiva koiralta poistetun kynnen aiheuttamassa haavassa, sterilisoidun kissan leikkaushaavan hoitamisessa sekä myös kissanpureman parantamisessa itse omistajalla.

Voiteen sisältämän hunajan ja eteeristen öljyjen antiseptiset ominaisuudet lievittävät tulehdusta sekä kutinaa ja nopeuttavat haavojen paranemista. Antibioottiresistenssin vuoksi kannattaa aina suosia antibiootittomia vaihtoehtoja, joten on mahtavaa, että apteekeista löytyy myös tällaisia vaihtoehtoja. Hunaja ja muut mehiläistuotteet terveydenhuollossa on tosi kiinnostava konsepti, johon aion paneutua lisää, toivottavasti kattavan apiterapiakoulutuksen muodossa.

+2 Kurkumaa & mustapippuria nivelvaivoihin

Ystäväni amstaffilla on nivelrikon ja polvileikkausten vuoksi nivelvaivoja, ja kuten ihmisillä, myös koirilla nivelkipuja ja – tulehdusta lievittämään voidaan käyttää kurkumaa. Kurkuman kurkumiini imeytyy paremmin mustapippurin piperiinin avustuksella, joten ystäväni on sekoittanut koiransa ruokaan kurkumalusikallisen lisäksi myös ripauksen mustapippuria. Kurkumaa löytyy luontaistuotekaupoista myös monenlaisina valmisteina, piperiinillä ja ilman.

Onko sinulla kokemuksia koirille tai muille eläimille hyviksi todetuista luontaistuotteista?

Seuraatko jo Tuulenpolkua Facebookissa & Instagramissa ?

etusivulle

One Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.