OPISKELE AROMATERAPIAA FRANTSILASSA

img_20180708_1326261661242026319505877.jpg

Frantsilan koulutuksessa saat tietoa turvallisesta eteeristen öljyjen käytöstä. Kuvassa kädessäni 800-sivuinen ”Essential oil safety”-teos.

yhteistyössä: Frantsila Herb Farm

Kerron tässä postauksessa Frantsilassa järjestettävästä aromaterapia-koulutuksesta, johon osallistuin viime vuonna. Koulutuksesta voi valintansa mukaan valmistua joko aromahoitajaksi tai aromaneuvojaksi. Monimuoto-opintoina toteutettava, puolisen vuotta kestävä koulutus käsittää 12 lähiopetuspäivää, kotitehtäviä sekä harjoitushoitojen tekemistä. Koulutus on loistavaa lisäoppia varsinkin terveydenhuollon ja kauneudenhoitoalan ammattilaisille, luonnonkosmetiikan valmistamisesta kiinnostuneille, hierojille, luontaistuotekauppiaille, luontaishoitajille sekä parturi-kampaajille, mutta yhtälailla se on hyödyksi myös eteerisistä öljyistä kotikäytössä kiinnostuneelle väelle.

Aromaterapiallahan tarkoitetaan kasvien tuottamien luonnollisten ja puhtaiden eteeristen öljyjen hyödyntämistä hyvinvoinnin edistämiseksi. Eteerisiä öljyjä voi käyttää esimerkiksi hemmotteluhoidoissa, ihonhoidossa, mielialan tukemisessa, kivun helpottamisessa sekä vastustuskyvyn tukemisessa.

Uusi aromahoitaja-koulutus alkaa syksyllä 2019 ja ryhmässä on vielä tilaa.  Koulutuspaikka eli Frantsilan Hyvän Olon Keskus sijaitsee Hämeenkyrön kauniissa maalaismaisemissa, ja siellä on mahdollista myös majoittua kurssien aikana. Monet opiskelijat kulkevat koulutuksissa kimppakyydein, joten itsekin olen autottomana onnistunut aina pääsemään ongelmitta paikan päälle. Lounaat ja päiväkahvit kuuluvat koulutuksen hintaan.

Frantsila eteeriset oljyt

Appelsiinipuista saadaan useita erilaisia eteerisiä öljyjä. Kukista tehtyä öljyä sanotaan neroliöljyksi, oksista ja lehdistä tislattua öljyä taas petitgrainiksi.

Frantsilan koulutuksessa on mukana eri suuntauksiin erikoistuneita opettajia, joten se tarjoaa laajan kattauksen tietoutta aromaterapiasta ja sen hyödyntämisestä monissa eri tarkoituksissa. Pääopettaja Mervi Hardén opettaa perusteita ja aromahierontaa, ja häneltä saa myös todella hyvät muistiinpanot öljyjen perustiedoista, tuoksunuoteista, annostelusta ja käyttöaiheista. Koulutusta varten ei joudu hankkimaan mitään oppikirjoja, vaan opettajat jakavat kirjallista materiaalia jokaisella kurssikerralla. Koulutus alkaa aivan perusteista, joten ennakkotietämystä tai kokemuksia aromaterapiasta ei myöskään tarvitse olla.

Frantsilan Virpi ja James esittelevät opiskelijoille yrttitilan toimintaa, tehdasta sekä henkilökohtaisten parfyymien ja kasviuuteöljyjen valmistamista. Anita Korpela pitää esitelmän eteeristen öljyjen hyödyntämisestä saattohoidossa ja Angelika Maasikmäe opettaa selluliittihoitojen tekemistä. Teoriaorientoituneena oma suosikkiosioni oli Itävallasta opettamaan saapuneen Päivi Blöchlin tiukka tietopaketti aromaterapiaan liittyvistä tieteellisistä tutkimustuloksista, öljyjen kemiasta, kontraindikaatioista ja aromaneuvonnan perusteista.

Frantsila aromahoitajakoulutus

Keräsin omaa yrttiöljyäni varten sitruunamelissaa, kamomillankukkia sekä piparminttua.

Aromaterapian lisäksi koulutuksessa pääsee tutustumaan myös hieman fytoterapian maailmaan muun muassa oman hoitavan yrttiöljyn valmistamisen yhteydessä. Eräs kiinnostava luento-osuus taas käsittelee erilaisia persoonallisuustyyppejä esimerkiksi kiinalaisen lääketieteen ja temperamenttien kautta, sekä sitä, miten tätä tietoutta voi hyödyntää asiakkaan yksilölliseen tilaan ja tarpeisiin sopivien eteeristen öljyjen valinnassa. Tämän osion meidän ryhmämme kävi läpi eräänä aurinkoisena päivänä Virpin puutarhassa istuskellen.

Vaikka olisit minun tapaani kiinnostunut enemmän aromaneuvonnasta kuin fyysisten hoitojen tekemisestä, asiantuntijan on hyvä tuntea aromahoidon vaikutukset omakohtaisen kokemuksen kautta, sekä hoidon tekijänä että vastaanottajana. Sinun ei tarvitse olla esimerkiksi hieroja tai kosmetologi, jos haluat alkaa tehdä aromahoitoja. Opit aromahoitojen perusteet koulutuksen aikana, ja kotona tehtävillä harjoituksilla kehityt koko ajan paremmaksi hoitojen tekijäksi.

Frantsila aromaneuvojakoulutus

Ruusuista saatava eteerinen öljy on yksi tunnetuimmista ja kallisarvoisimmista aromaterapeuttisista öljyistä.

Aromaterapia koulutus

Korillinen minttua matkalla tislattavaksi. Tislauksessa syntyy eteeristä öljyä sekä kasvivettä eli hydrolaattia.

Eteeriset öljyt ovat luonnontuotteita, mutta silti hyvin voimakkaita aineita. Ihailen Frantsilan koulutuksessa sitä, että siellä opetetaan käyttämään öljyjä turvallisesti ja vastuullisesti. Kuvassa sylissäni oleva korillinen minttua tislattiin havaintoesityksenä meille opiskelijoille Frantsilan tehtaalla Tippavaarassa. Kun ymmärtää, miten valtava määrä kasveja vaaditaan yhdenkin öljypisaran tuottamiseen, ymmärtää myös, miksi eteeristen öljyjen holtiton käyttö on luonnon kannalta kestämätöntä. Yhteen pisaraan käytettävä kasvimäärä saa myös käsittämään eteeristen öljyjen voimakkuuden, ja miksi niiden annostelussa pitää olla tarkka.

Eteeristen öljyjen yletön käyttö ei ole myöskään terveellistä. Aromahoitoa tekevä hieroja tai muu luontaisterapeutti saa aina käsiensä kautta osan asiakkaalle valituista öljyistä myös itseensä. Jos tekee päivittäin vaikka neljä aromahierontaa, on todella syytä miettiä, miten suurelle määrälle eteerisiä öljyjä itsensä samalla altistaa – eli huolehtia järkevästä annostelusta. Eteerisiä öljyjä ei tarvitse pelätä, ja niiden terveyshyödyt ovat suurenmoisia, mutta turvallisiin käyttötapoihin on aiheellista perehtyä. Frantsilan koulutus antaa valmiudet hyödyntää aromaterapiaa ihanasti ja turvallisesti niin oman, läheisten kuin asiakkaidenkin terveyden edistämiseksi.

Seuraatko jo Tuulenpolkua Facebookissa ja Instagramissa ?

etusivulle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.