KUIVAN IHON HOITO: KASVOT

postaus sisältää affiliate-linkkejä

Jos ihon kanssa ei ole mitään ongelmia, ei mielestäni kannata suotta rasittaa sitä millään ylimääräisillä aineilla vain siksi, että markkinat niitä koittavat meille kovasti kaupata. En usko jatkuvan putsaamisen ja kosmetiikan käytön olevan edes hyvästä, sillä iholla on myös omat suojautumis- ja uusiutumiskeinonsa, enkä tahdo häiritä niitä jatkuvasti. Mulla on kuitenkin ollut aina tosi kuiva ja herkkä, huolenpitoa vaativa iho, ja varsinkin talvikaudella sen hoitaminen on ollut haastavaa.

Nyt kun olen hionut oman ihonhoitorutiinini niin hyväksi, ettei ihon kiristelystä ja hilseilystä ole enää paukkupakkasillakaan pelkoa, päätin jakaa niksini myös teille. Multa onkin kyselty tänä talvena jo useaan otteeseen vinkkejä kuivan, hilseilevän ja kiristävän ihon hoitoon niin kasvojen, vartalon kuin hiuspohjankin alueella, joten näistä on on varmaan monille hyötyä.

Konjac sponge kokemuksia

Kuivan ihon hoito: Kuorinta & puhdistus yhden tuotteen taktiikalla

Olen käyttänyt muutaman vuoden ajan pelkästään yhtä tuotetta sekä kasvojen pesuun että kuorimiseen: Konjac-sientä. Jos ihoa ei kuori, eivät hienoimmatkaan hoitovoiteet pääse imeytymään kuolleen ihosolukon lävitse kosteutta antamaan. Kuorinta tehostaa myös ihon aineenvaihduntaa. Konjac-sieni on kuivana kova korppu, mutta hetken vedessä liottuaan se muuttuu ihanan pehmoiseksi ja hellävaraisesti kuorivaksi. Pesen kasvot sienellä aina suihkussakäynnin yhteydessä. Parin kuukauden käytön jälkeen sieni alkaa muuttu karkeaksi, jolloin se kannattaa vaihtaa uuteen. Vanhan sienen voi hävittää biojätteeseen. En yhtään ihmettele että konjacia kutsutaan ’ihmesieneksi’, sillä se todella tekee ihosta ihmeellisen sileän ja heleän.

Ennen konjacia käytin ihon puhdistamiseen ja kuorimiseen eri tuotteita. Kuorintatuotteista ehdoton suosikkini oli Mádaran hedelmähappokuorinta, joka tekee ihon aivan mielettömän kuulaaksi. Konjac-sieni on kuitenkin varsinkin opiskelijan rahapussille huokeampi vaihtoehto. Puhdistamiseen taas kokeilin esimerkiksi paljon hehkutettuja misellivesiä ja puhdistusvaahtoja, mutta ne olivat aina liian tujuja ja kuivattavia herkälle hipiälleni. Tykästyin eniten Mádaran kermaisenpehmeään puhdistusmaitoon, mutta löydettyäni Konjac-sienen, en ole kaivannut enää mitään muuta. Jos meikkaa, voi erillinen puhdistustuote kuitenkin olla tarpeen.

Kuvan alta löydät kokonaisuudessaan oman kasvojenhoitorutiinini, joka on hioutunut usean tuotetestauksen ja naama kiristellen kärsityn talven jälkeen todella hyväksi. Mun luottomerkki kasvojen ihon hoidossa on ollut jo ainakin kuusi vuotta Mádara. Nyttemmin olen lisännyt kavalkaadiini myös feelingin aromaterapeuttisia tuotteita.

Kasvojen kuiva iho hoito luonnonkosmetiikka

Kuivan ihon hoito: Ihonhoitorutiinini Konjac-spongella pesun jälkeen:

 1. Teepuu-roll onia epäpuhtauksien päälle. Vaikka mun iho on tosi kuiva, tulee siihen varsinkin kuukautisten aikaan muutamia finnejä. Lisäksi leuan alueella on usein tukkeutuneita ihohuokosia. Teepuun eteerinen öljy on erittäin ylistetty epäpuhtaan ihon hoidossa, ja olen huomannut sen nopeuttavan finnien katoamista huomattavasti. Puhdas eteerinen teepuuöljy kuitenkin hapettuu melko nopeasti, joten on parempi ostaa se tällaisena alkoholiin laimennettuna versiona tai balsamina.
 2. Mádaran Clarify-kasvovettä leuan alueelle. Clarify on nimenomaan epäpuhtaalle iholle kehitetty kasvovesi ja mulla se kukkivainen ihoalue tahtoo tosiaan aina olla leuassa, vaikka muualta iho on rutikuiva. Clarify kirkastaa ihoa ja ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä.
 3. Mádaran Comforting-kasvovettä kaikkialle kasvoille, myös silmänympärysiholle. Levitän kasvovedet aina käsin, en pumpulilla, jotta tuotetta ei menisi hukkaan pumpuliin imeytyen. Comforting kasvovesi on loistava nimenomaan kuivalle iholle: Hellävarainen, hoitava ja kosteuttava. Tämä kasvovesi ei sisällä alkoholia, joten se sopii myös herkemmille ihoalueille
 4. feelingin melissa– tai nerolihydrolaatilla kasvot kunnolla kosteiksi (kasvovesiä käytän hydrolaatteja pienemmän määrän, ikäänkuin ihon hoitoaineeksi). Tää erilaisilla kasvovesillä läträäminen kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta nimenomaan se on ollut ratkaiseva tekijä kuivuuden hoidossa. Kuiva iho ei kaipaa pelkästään rasvaa, vaan nimenomaan kosteutta myös veden muodossa. Erilaiset hydrolaatit hoitavat erilaisia ihotyyppejä ja -ongelmia, niistä voit lukea lisää täältä.
 5. Mádara silmänympärysvoidetta tai Neal´s Yard Remediesin silmänympärysgeeliä vielä kostealle iholle. (Silmänympärysvoiteista tulee vielä erikseenkin postaus, sillä olen kokeillut niitä todella monia.)
 6. Mádaran SOS-seerumia vielä kosteille kasvoille. Tää seerumi on kuivalle iholle aivan mahtava tuote, jonka vertaista en ainakan toistaiseksi ole löytänyt. SOS-seerumi sisältää muunmuassa hyaluronihappoa, jonka tehtävä on sitoa kosteutta (kasvovettä/hydrolaattia) iholle.
 7. Uusi hydrolaattikerros
 8.  Mádaran SOS-kasvovoidetta (päiväksi) tai feelingin laventelia sisältävää balsamia (yöksi) vielä kostean ihon päälle. Mádaran SOS-sarjan tuotteet on kehitetty nimenomaan kosteusköyhän ihon pelastajiksi, ja yhdessä tuon seerumin kanssa tää voide toimii todella hyvin. Jos kuitenkin ostaisin mainitsemistani SOS-tuotteista vain jomman kumman, ostaisin seerumin. Aivan mahtavia, ihoa hoitavia kasviöljyjä sisältävä feelingin balsami taas tekee ihon todella pehmeäksi sekä sileäksi, ja lisäksi sen sisältämät laventelin- ja kamomillan eteeriset öljyt tuudittelevat myös parempiin yöuniin.
 9. Jos on on ollut oikein kova pakkanen tai tuuli ja kasvot tuntuvat kaipaavan normaalia enemmän kosteutusta, toistan vielä uudelleen kohdat 7 ja 8.

Tällainen moniosainen rutiini kuulostaa ehkä työläältä, mutta oikeasti siihen menee aikaa vain parin minuutin verran. Nopeus on oleellistakin, koska – jälleen kerran – hoitovoiteet ja seerumit tulee levittää heti ihon kostutuksen jälkeen, jotta ne imaisevat kasvovesien ja hydrolaattien kosteuden ihoon mukanaan. Pelkällä kuorinnalla, hydrolaatilla ja hyvällä voiteella kuten laventelibalsamilla pääsee jo tosi pitkälle, mutta kun monenlaisista iho-ongelmista kärsineenä ihonhoidosta on tullut mulle suuri kiinnostuksenkohde, niin olen päätynyt testaamaan ja käyttämään myös monia eri tuotteita. Nämä kaikki tuotteet ovat myös todella riittoisia, joten uusia purkkeja ei tarvitse olla ostelemassa jatkuvasti.

ohjeet feeling-tuotteiden tilaamiseen löydät halutessasi täältä

Seuraatko jo Tuulenpolkua Facebookissa ja Instagramissa?

lue myös: Hellävaraiset hydrolaatit

Aromaterapian alkeita

etusivulle

3 Comments

 1. Minna Mänttäri

  Kiitos näistä vinkeistä! Konjac-sienen säännöllinen käyttö ja kasvovesillä lutraaminen ovat todellakin tehneet jo lyhyessä ajassa eron entiseen naamaan. Olen tehnyt juuri sen virheen, että olen tarjoillut iholle pelkkää rasvaa kosteuden sijaan, mutta nyt otin opikseni.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.