Kaikki linkit vievät feeling.fi tai feeling.at-sivustoille, mutta neuvoni pätevät toki myös muiden laadukkaiden merkkien eteerisiin öljyihin. Tilausohjeet feeling-tuotteille löydät halutessasi täältä.

Iloa ja valoa sitrusöljyistä

Sitrusöljyjen pirteä joukko on aloittelijalle yksi helpoimmin lähestyttävistä. Sitrusten tuoksut ovat kaikille tuttuja ja useimmat meistä myös pitävät niitä miellyttävinä. Sitrushedelmien eteerisillä öljyillä ei ole juurikaan kontraindikaatioita, kunhan muistat käyttää aina tuoretta öljyä välttääksesi ihoärsytystä (sitrusöljyt olisi hyvä käyttää puolen vuoden kuluessa pullon avaamisesta), etkä käytä sitrusöljyjä iholla silloin, kun tiedossa on oleskelua auringonpaisteessa. Nämä ovat mukavia öljyjä aloittelijalle myös edullisen hintansa puolesta. Sitrusöljyjä voi käyttää huonetuoksuna ja miedossa hierontaöljyssä myös raskaana ollessa.

Kokeile näitä:

Helpotusta hengitysteille

Virkistävän tuoksuiset neulasöljyt, eukalyptukset sekä monet yrtit voivat voimistaa vastustuskykyämme sekä helpottaa tukkoista oloa, jos flunssa pääsee iskemään. Valitsin tähän listaan hellävaraisia hengitysteiden öljyjä, joita voi käyttää myös silloin, kun taloudessa on lapsia – tietenkin aina fiksun annostelun huomioiden. Kokeile raikastamaan ja puhdistamaan huoneilmaa, saunatuoksuksi tai hiero pari tippaa kasviöljyyn tai kosteusvoiteeseen laimennettuna jalkapohjiin, rintakehälle sekä selkään.

Ole näiden öljyjen kanssa tarkka! Esimerkiksi minttuja, eukalyptuksia ja timjameita löytyy markkinoilta monia erilaisia, joista vahvimmat eivät missään nimessä ole lapsiperheiden öljyjä. Vauvojen kanssa kysy aina tarkempia neuvoja kouluttautuneelta ammattilaiselta.

Kokeile näitä:

2019-02-26 09188326473922221501..jpg

Tee itse pyykkietikkaa

Huuhteluaineen sijaan käytettävä pyykkietikka on herättänyt viime aikoina suurta suosiota ja löytänyt tiensä moniin suomalaiskoteihin. Suosittelen lämpimästi säästämään rahaa valmistamalla sen itse kaupasta ostettavien sijaan, sillä se on erittäin helppoa ja edullista. Katso ohje täältä! Monoterpeenipitoisia havu- ja sitrusöljyjä ei suositella pyykkietikkaan, koska ne saattavat pitkässä käytössä haurastuttaa koneiden muoviosia, mutta onneksi taatusti turvallisia vaihtoehtojakin riittää.

Kokeile näitä:

Helli mieltä ja kehoa kukkaistuoksuilla

Kukkaistuoksuja kuten ylang ylangia ja jasmin sambacia pidetään afrodisoivina eli eroottista mielentilaa virittelevinä. Neroli, sininen kamomilla, ruusu ja laventeli ovat hyviä ystäviä stressaantuneelle tai ahdistuneelle mielelle – kokeile yhdistää niitä vaikka jonkin makean sitruksen tai toistensa kanssa. Laventeli on suosituin öljy yöpöydän tuoksukivelle tuomaan levollisempaa unta ja tässä tietellisessä tutkimuksessa sen käyttö yhdistettiin myös PMS-oireiden helpottumiseen.

Kaikista kukkaistuoksuista saa kasviöljyyn lisäämällä aivan ihania iho- ja hierontaöljyjä. Erityisen hellävaraiset neroli ja sininen kamomilla sopivat hyvin myös lapsille ja raskaana oleville tuomaan rentoutusta ja rauhaa mielelle. Huumaavan tuoksuiset jasmiini ja ylang ylang-öljyt ovat hyvin vahvoja, joten niitä tulee annostella miedosti ja välttää raskaana ollessa tai mikäli kärsii matalasta verenpaineesta.

Kokeile näitä:

2019-02-26 033093582279762495027..jpg

Meditoi, maadoitu, rentoudu

Puutuoksut kuten frankinsensi, appelsiinipuun oksista ja lehdistä tislattava petit grain, suitsukemainen palo santo ja oma ikisuosikkini, makean balsamimainen atlasseetri, ovat loistavia apuvälineitä meditaatioon ja maadoittumiseen. Makean vaniljamaista benzoeta rakastavat myös lapset. Nämä tuoksut ovat loistava ainesosa tuomaan lisää syvyyttä esimerkiksi erilaisiin tuoksusekoituksiin huonetuoksuissa sekä vartaloöljyissä ja luomaan rauhallista ilmapiiriä. Huomaathan, että paksut hartsiöljyt kuten benzoe ja frankinsensi saattavat tukkia diffuuserin, joten niitä kannattaa hyödyntää mieluummin vaikka tuoksulyhdyssä tai ihonhoidossa.

Kokeile näitä:

 

Seuraatko jo Tuulenpolkua Facebookissa ja Instagramissa?

Lue myös:

Tuoksuilla piristystä seksielämään

Aromaterapian alkeita

Mitä löytyy kotiapteekistani?

Hydrolaatit – hellävaraisinta aromaterapia

 

etusivulle