4 X NÄIN HYDROLAATTI TEKEE TYÖPÄIVÄSTÄ PAREMMAN

Tuulenpolun Instagram-tilin seuraajat eivät taatusti ole välttyneet minut vallanneelta suurelta hydrolaatti-huumalta. Hydrolaatit, eli kasveista tislaamalla pullotettavaan muotoon saadut kasvivedet, ovat ehkä maailman helpoin tapa hyödyntää aromaterapiaa arkipäivissä, sekä ihosta että mielentilasta huolta pitäen. Nyt kerron, miten hydrolaatit voivat helpottaa myös toisinaan takkuisesti eteneviä työ- ja opiskelupäiviä.

Hydrolaatit ovat hyvin mietoja, joten niiden tuoksu ei jää leijumaan hajuveden tavoin käyttäjänsä ympärille. Ennemminkin näitä voisi verrata kasvovesiin, jotka kyllä sisältävät tuoksua, mutta eivät muiden kuin käyttäjänsä huomion herättävissä määrin. Omaan nenääni esimerkiksi välipalaksi kuorittu mandariini tai tuore kahvipannullinen tuovat taukohuoneeseen voimakkaamman ja pitempiaikaisen tuoksun kuin suihkaus hydrolaattia. Erittäin tuoksuherkät henkilöt voivat kuitenkin kokea jopa hydrolaattien käytön yhteisissä työtiloissa epämiellyttäväksi, joten muistathan aina huomioida myös kanssaeläjät.

Linkit vievät jälleen feeling.fi-sivustolle ja ohje tuotteiden tilaamiseen löytyy täältä, mutta postauksen ohjeet toimivat totta kai myös muiden laadukkaiden merkkien tuotteilla.

Virkistämään: Rosmariini & piparminttu

Maanantai-aamu ja silmät ei tahdo aueta ollenkaan? Been there. Kunnon tujaus piristävän tuoksuista hydrolaattia herättää kummasti ja antaa virtaa aloittaa päivän vähemmän zombiemaisissa merkeissä. Aamun lisäksi nämä pelastavat myös iltapäiväkooman sekä yövuorot. Hydrolaatit säilytetään jääkaapissa, joten oikeastaan jokainen niistä tuo ihanan viilentävän tunteen myös tietokoneen näytön tuijottamisesta särkeville silmille: suihkauta kevyesti suljettujen luomien päälle tai tee hydrolaatilla kostutetuista vanulapuista hetkeksi kääreet. Tuoretta, puhdasta hydrolaattia voit suihkaista myös suuhun.

Rosmariinin tuoksu on voimakkaan yrttinen ja piparminttu ihanan viilentävä ja raikas. Itse suihkin fiiliksen mukaan joko rosmariinia päänahkaan visualisoiden, miten se herättelee tuoksullaan jopa vielä uinuvat aivonystyrät, tai piparminttua kasvoille ja niskaan antamaan freesin ja skarpin olon.

Stressiin: Laventeli, ruusu & neroli (eli appelsiininkukka)

Hankala asiakas, deadline liian lähellä ja homma kesken, ärsyttävä työkaveri niskassa hiillostamassa tai stressava kotitilanne painamassa mieltä? Rentouttavat ja rauhoittavat tuoksut voisivat olla paikallaan. Pidä hydrolaattia toimiston tai taukohuoneen jääkaapissa ja suihkaise tarvittaessa kasvoille tai rintakehälle. Ota itsellesi pieni breikki, edes 15 sekuntia, jonka ajan keskityt silmät kiinni hengittämään tuoksua ja rauhoittumaan. Usein stressissä hengitämme vain pinnallisesti rintakehällä, joten aseta kämmenesi alavatsalle ja hengitä niin syvään, että täytät keuhkot alhaalta asti ja tunnet mahankin pullistuvan. Työpäivä jatkuu pienen oman hetken jälkeen taas uusin voimin.

Hikoiluun: Salvia

Onko töissä niin fyysistä, että dödö pettää joka päivä? Kokeile lisätä vastapestyihin kainaloihin ennen deodorantin laittoa pari suihkausta salviahydrolaattia. Anna hydrolaatin kuivahtaa hetki, ennenkuin lisäät deodorantin. Salviaa on perinteisesti käytetty apuna myös vaihdevuosien tuomiin kuumiin aaltoihin, ja hydrolaattimuodossa sitä voi hyödyntää myös vartalosprayna.

Onkohan salvia saanut ylistävän nimensä (salvation = pelastus) nimenomaan epätoivoisilta hikoilijoilta?

Väsyneille jaloille: Rosmariini & piparminttu

Aamujen virkistäjinä toimivat hydrolaatit ovat mitä loistavimpia myös työpäivän lomassa väsyville jaloille. Kokeile suihkuttaa viilentäviä hydrolaatteja erityisesti polvitaipeisiin ja jalkateriin helpottamaan kivistystä ja turvotusta. Kotipalvelussa työskennellessä askelmittariin tuli välillä 13000 askelta per työvuoro, olisipa mulla silloin ollut nämä!

Mikä on sun lempitapa hyödyntää hydrolaatteja?

Lue myös:

Hydrolaateista, niiden käyttötarkoituksista ja säilytyksestä

25 eteeristä öljyä aloittelijalle

 

Seuraatko jo Tuulenpolkua Facebookissa ja Instagramissa?

etusivulle

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.