2018-08-13 016838254098696668643..jpg

Tiedäthän, miten vahvasti tuoksut voivat vaikuttaa mieleen? Tutun hajuveden tuoksahdus ruuhkabussissa vie ajatukset sekunnin sadasosassa vuosien taa. Vastaleikatun ruohon tuoksu ja saunaan tuotu koivuvihta ovat monien suomalaisten lempituoksuja. Kaikkiin muistoihin ei ehkä aina tahtoisi palata, mutta positiivisia muistijälkiä voi luoda tuoksujen avulla myös ihan tarkoituksellisesti.

Kasvit tuottavat eteerisiä öljyjä omia tärkeitä tarpeitaan varten, mutta me ihmisetkin voimme saada niistä suurenmoisia hyötyjä. Tuoksujen lisäksi eteerisistä öljyistä on hyötyä myös esimerkiksi ihonhoidossa, siivoamisessa, mielialan parantamisessa ja erilaisten kiputilojen lievittämisessä.

Eteeriset öljyt ovat vahvoja aineita, joiden käytön olisi hyvä olla aina aromaneuvojan tai muun asiantuntijan ohjaamaa. Oikein käytettynä ne ovat aivan ihastuttava ja turvallinen lisä arkeen sekä terveydenhoitoon, niin vanhuksille kuin lapsille. Valitettavasti Suomessakin on ollut viime vuosina huomattavissa sellaista surullista markkinointia, jonka mukaan eteeristen öljyjen kanssa voi lotrata melkein miten vain. Tässä blogissa tahdon kertoa turvallisesta aromaterapiasta. Haluan välittää sellaista tietoa, jonka koulutetut aromaterapeutit ympäri maailmaa hyväksyvät.

Suomessa meillä on vielä toistaiseksi tosi pienet piirit ja harmillisen vähän tietoa saatavilla, mutta esimerkiksi saksankielisellä alueella ja briteissä löytyy alan kirjoja hyllyjen täydeltä. Pikkuhiljaa kaikkea tätä tietämystä aletaan onneksi tuoda myös meille tänne pohjoiseen. Oma tavoitteeni on opiskella diplomi-aromaterapeutiksi saakka ja edistää aromaterapian monien hienojen mahdollisuuksien hyödyntämistä myös täällä armaassa kotomaassa.

Huomioithan, että eteerisiä öljyjä ei tule käyttää iholle laimentamatta eikä niitä juoda. Lapsille, herkille ihmisille ja vanhuksille on omat öljynsä ja annostelunsa. Raskaus, erityisen korkea tai alhainen verenpaine, astma, epilepsia, verenohennuslääkitys ja monet muut sairaudet sekä lääkitykset voivat olla esteenä joidenkin eteeristen öljyjen käytölle. Aromaneuvojan neuvoja ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin ohjeita. Tuotteita suositellaan hyvinvoinnin tukemiseen, ei sairauksien parantamiseen.