Luontaishoitajaopintojeni myötä olen päässyt tutustumaan todella monien eri luontaisterapia-alojen ammattilaisiin. Samassa porukassa on ollut opiskelemassa tai opettamassa muunmuassa kuppari, kalevalainen jäsenkorjaaja, apiterapian opiskelija, vyöhyketerapeutti sekä aromaterapeutti. Omiin vaivoihini olen saanut apua esimerkiksi sekä ayurveda-lääkärin vastaanotolta että akupunkturistilta.

Luontaishoidot ja luontaistuotteet tuntuvat kiinnostavan yhä useampia ihmisiä, mutta tieto niistä on usein vain pienien piirien sisällä tai huonosti saatavilla. Vaikka olen itse ollut kiinnostunut täydentävistä hoitomuodoista melkolailla koko ikäni, ennen opintojani en ollut ikinä kuullutkaan esimerkiksi apiterapiasta saati tiennyt, mitä tekee iridologi. Ja ihmeteltyäni näitä asioita tuttavilleni, tuli ilmi, että he eivät olleet tienneet senkään vertaa kuin minä.

Tässä blogissa haluankin esitellä teille erilaisia luontaishoitoja, luonnonlääketieteitä sekä luontaisterapiamuotoja. Kirjoitan paljon omien opintojeni ja vuosien saatossa keräämieni tietojen pohjalta, mutta lisäksi tänne ilmestyy mielenkiintoista työtä tekevien ammattilaisten sekä eri alojen opiskelijoiden haastatteluita.